Proiect GRUNDTVIG: Parteneriate pentru învățare „Tineri și Vârstnici pentru o viață mai bună”


Între 3-4 noiembrie, la Complexul hotelier Mara din Baia Mare are loc lansarea proiectului european Grundtvig „Tineri și Vârstnici pentru o viață mai bună”, proiect finanțat de Comisia Europeană.

Derulat de Info Project Baia Mare, în parteneriat cu alte 10 instituții europene, proiectul aduce împreună tinerii și vârstnicii, aparținând unor grupuri dezavantajate (șomeri, imigranți, persoane cu dizabilități, persoane marginalizate din punct de vedere cultural, etnic, persoane cu nevoi educaționale speciale, etc., pentru a-și valorifica reciproc potențialul și a învăța cum să se ajute unii pe ceilalți și să-și construiască propriul proiect de viață personală și profesională, cu scopul de a-i determina să-și folosească propriile abilități și de a-i integra / reintegra în societate.

La Baia Mare a fost punctul de plecare pentru gasirea celor mai bune abordari de lucru cu grupurile țintă. Fiecare instituție va aplica un sondaj comun pentru două grupuri formate din 50 de tineri și 50 de adulți cu privire la problemele legate de „prăpastia” dintre generații și frustrările sociale personale. Vor fi trase concluzii comune, care vor fi utilizate în activitățile viitoare planificate.

Acest proiect european, care se derulează pe parcursul a doi ani, va implica peste 1300 de persoane în activități și peste 200 de persoane în mobilități.

Din partea Asociației „Mironosițele femei”, au fost invitate doamnele Pop Doina Varvara și Ionescu Diana. Întrunirea s-a desfășurat în limba engleza, fapt ce nu a constituit o piedica în comunicarea cu cei 28 de  invitați din Europa. Dimpotrivă, am stabilit colaborări și , speram, și parteneriate pe obiectivele precise ale asociației noastre.

Exemplele de bune practici prezentate de invitați, sunt tot atâtea idei bune de aplicat și de către noi, viziunea europeana  asupra construcției relaționale pe plan social având multe elemente noi care merita toată atenția.

Va invitam să vizitați blogul proiectului pentru mai multe amănunte:

http://youngandadultsforabetterlife.blogspot.com/