Simpozionul Naţional „Rolul femeii creştine în dezvoltarea culturii şi spiritualităţii româneşti”


În perioada 26-29 aprilie 2012, în Eparhia Râmnicului se desfăşoară o serie de manifestări spiritual-culturale prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe de pe lângă Arhiepiscopia Râmnicului.

Astăzi, 27 aprilie, în Sala de festivităţi „Iosif Episcopul” a Aşezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, s-a desfăşurat Simpozionul Naţional intitulat „Rolul femeii creştine în dezvoltarea culturii şi spiritualităţii româneşti”.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Liga Femeilor Creștine Ortodoxe, cu sprijinul Primăriei Râmnicului şi sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului şi s-a desfăşurat în două părţi.

Deschiderea manifestărilor a fost precedată de săvârşirea slujbei de Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, de către un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, şi a Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, precum şi a membrelor organizaţiilor Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din ţară.