PROIECTUL Centrul social-cultural „Mironosițele Femei”


La sediul Asociației Femeilor Ortodoxe din Maramureș ,,Mironosițele Femei”, în perioada   01 Aprilie- 30 noiembrie s-a derulat PROIECTUL Centrul social-cultural „Mironosițele Femei”,  în cadrul căruia s-au desfășurat activități pe cele două departamente: copii și vârstnici. Activitățile din cadrul acestui centru au fost finanțate de către Consiliul Local Baia Mare – SPAS  Baia Mare. Unele dintre activități le desfășurăm în parteneriat cu Episcopia Ortodoxa Romana a Maramureșului și Sătmarului și Catedrala Episcopală Ortodoxă Română „Sfânta Treime”, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”.
Copii au participat la activități educaționale și de relaxare cum ar fi: pentru dezvoltarea abilitaților manuale: desen, pictura pe sticlă/ceramică, artă decorativă, decupat, lipit, origami, mozaic, confectionare de brațări și flori din mărgele, felicitări, modelaj din pastă specială; activități de îndemânare și recreative: joc sus-jos, puzzle, lego, nu te supara frate, remi, lecturarea unor povești și vizionare de documentare religioase. Copii beneficiază și de sprijin la materiile la care au rezultate nesatisfăcătoare din partea voluntarilor. Copii au pregătit diverse programe artistice: de 1 iunie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internationale a Vârstnicilor, iar în această perioadă pregătesc  serbarea de Crăciun care va fi prezentată în deschiderea acțiunii de acordare de pachete constând în alimente și îmbrăcăminte familiilor cu dificultăți socio-economice, care va avea loc în Catedrala Episcopală ,,Sfânta Treime” din Baia Mare în data de 15 decembrie la ora 12,00. Deasemenea  copii  împreună cu voluntarii  au vizitat Planetariul, Parcul municipal și Grădina Zoologică  din Baia Mare, Salina  din Turda și parcul din localitate și au vizionat piese de teatru la Teatrul de păpuși din Baia Mare
Vârstnicii  au participat la activitățile de socializare organizate în cadrul Centrului: au vizionat diverse documentare religioase, în cadrul activităților recreative, vârstnicii joacă remi, șah, iar în cadrul activităților artistice vârstnicii s-au îndeletnicit cu pictura pe sticlă, au participat la spectacolul de Ziua Internațională a Vârstnicilor, oferit de copii asociației, ocazie cu care au primit și daruri. Vârstnicii împreună cu voluntarii au fost în pelerinaje în județul Maramureș și Satu Mare, au vizionat piese de teatru  și spectacole .
Activitățile proiectului au venit în întâmpinarea obiectivelor strategiei naționale de dezvoltare socială. În acest sens, acest proiect contribuie la eradicarea sărăciei prin integrarea socială atât a copiilor proveniți din familii cu dificultăți cât și a persoanelor vârstnice.
În vizită la GoldPlaza pentru program recreativ cu copiiLa GoldPlaza cu copii centrului pentru programe recreativePachete de ajutor oferite vârstnicilorPictură pe sticlă făcută de copii centruluiPictură pe sticlă făcută de copii centruluiConfecționare de felicităriCopii în timpul rugăciunii, care se face atât la începutul cât și la sfârșitul întruniriloractivități recreativeJocuriMunca copiilorRugăciune de final