Final de proiect 2013


La sediul Asociaţiei Femeilor Ortodoxe din Maramureş ,,Mironosiţele Femei”, în perioada   01 iulie – 30 noiembrie 2013, s-a derulat PROIECTUL: Centrul social-cultural ,,Mironosițele Femei, proiect cofinanţat de  Consiliul Local Baia Mare prin Serviciul Public de Asistenţă Socială prin programul de finanţare: ”Legea 350/2005””, în cadrul căruia s-au desfășurat activități pe cele două departamente: copii și vârstnici..Unele dintre activități le desfășurăm în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, Catedrala Episcopală Ortodoxaă Română „ Sfanta Treime” şi Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”.
Copii au participat la activităţi educaţionale şi de relaxare cum ar fi: pentru dezvoltarea abilitatilor manuale: desen, picture pe sticlă/ceramică, artă decorativă, decupat, lipit, origami, mozaic, confectionare de felicitari, modelaj din pastă specială; activitati de indemanare si recreative: joc sus-jos, puzzle, lego, nu te supăra frate, remi, lecturarea unor poveşti şi povestirea unor evenimente, confecţionarea coroniţelor de Crăciun şi învaţarea colinzilor, sărbătorirea zilelor de naştere, acţiuni în care au avut parte de mese ale bucuriei, au participat  la actiuni de curatenie in gradina asociatiei, etc. Copii beneficiază și de sprijin la materiile la care au rezultate nesatisfăcătoare din partea voluntarilor. Copii au pregătit un program artistic cu colinde de Crăciun, care va fi prezentat în deschiderea acțiunii de acordare a pachetelor cu  alimente si imbracaminte familiilor cu dificultati socio-economice, care va avea loc în Catedrala Episcopală ,,SfântaTreime” din Baia Mare în data de 12 decembrie 2013 la ora 12,00. De asemenea copii împreună cu voluntarii au vizitat Grădina Botanică din Jibou şi Cluj Napoca , au vizionat piese de teatru la Teatrul de păpuși din Baia Mare şi de pe platoul Milenium şi am fost împreună la două spectacole de circ : Safari şi  Orlando.
Varstnicii  au participat la activitatile de socializare organizate in cadrul Centrului: au vizionat diverse  documentare  religioase, activitati de indemanare ( cusut,  impletit,) În cadrul activităților recreative ,vârstnicii joacă reme, sah, iar în cadrul activităților artistice vârstnicii s-au îndeletnicit cu pictura pe sticlă, au cusut perniţe, au tricotat insigne cu tricolorul romănesc. Deasemenea dupa un program bine stabilit, toti varstnicii participă la activitatile din sala destinata intretinerii corporale şi nu numai. Vârstnicii împreună cu voluntarii au fost în pelerinaje: Manastirea „ Sfanta Maria” de la Rus- Manastirea Nicula- Manastirea de la Casiel; şi Lunca Apei- Manastirea Scarisoara Noua- Manastirea Teghea. De asemenea împreună cu voluntarii au vizionat  spectacole de Romanţe şi au participat la agape (mesele de dragoste creștina care însoțeau Sfânta Liturghie, in amintirea Cinei Domnului) oferite de crestini, membre ale asociatiei, in memoria celor dragi plecati la Domnul .
            Atât copii cât şi vârstnicii au primit lunar pachete cu alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte sau alte obiecte necesare.
Activitatile proiectului au venit in întampinarea obiectivelor strategiei nationale de dezvoltare socială. In acest sens, acest proiect contribuie la eradicarea săraciei prin integrarea social atat a copiilor proveniti din familii cu dificultăți cât si a persoanelor vârstnice.
2013_final_de_proiect_12 2013_final_de_proiect_1 2013_final_de_proiect_2 2013_final_de_proiect_3 2013_final_de_proiect_42013_final_de_proiect_52013_final_de_proiect_62013_final_de_proiect_72013_final_de_proiect_82013_final_de_proiect_92013_final_de_proiect_102013_final_de_proiect_11