Activitate 2019


Pe parcursul  anului 2019 au  fost dăruite PACHETE cu alimentele celor  nevoiasi, astfel:

-pachete lunare  pentru             : 552 familii 

-pachete de  ,,Sfintele Paşti’’    : 351 familii si  200 copii   

-pachete de ,,Crăciun’’             : 362 familii si  250 copii          

-pachete cu alimente imbracaminte,  pentru  persoanele refugiate

 şi cazate la Şomcuta Mare   :87 fam, și pachete pentru  29 copii

-la Paști si Craciun am dăruit pachete cu aimente și dulciuri la tinerii cu probleme de sănătete de la Centrul de Zi de la ASSOC :  95                                          :  4.235,50 lei

Ziua copilului                                 30 copii                                 

Rechizite pt. scoala la                    35 copii                                  

( In colaborare cu sectorul social al Episcopiei Maramuresului si Satmarului)

Mos Nicolae                                   45 copii                               

– Pe parcursul anului 2019 s-au adunat fonduri pentru achizitioanaea si punerea in functiune a unui lift pentru handicap pt Vlad Pintea bolnav cu scleroza in placi. In acest sens s-a organizat un spectacol caritabil la Liceul de arta cu sprijinul doamnei professor Lavinia Ghitu.

-Pe parcursul anului am trimis pachete cu alimete, îmbrăcăminte, încălțăminte, uz casnic pentru 200 familii si dulciuri, jucarii pentru 60 copii în localitatea Ponorata.

 –s-au dat beneficiarilor nostri , din donatii : dulciuri, jucarii, imbracaminte ,incaltaminte, uz casnic, mobilier, electronice, carucioare, cadre , medicale, etc.  pe parcursul anului 2019 .               

Au  fost dăruite fonduri băneşti  pentru plata unor facturi, pentru chirii, pentru diverse la școală,a  unor reteţe medicale, pentru urgenţe medicale, ajutor înmormantare, etc.                                                                                                                                                                     

– Sustinem 2 copii  cu toate  cele necesare pentru a frecventa sectia de muzica , la Palatul copiilor, coordinator fiind domnul professor Mihai                

AGAPE (mese  ale bucuriei)

Pe parcursul anului 2019,  44 de personae varstnice au beneficiat de 2 agape (pomana) .          

-pe parcursul anului 2019 o binefacatoare (Mirela)a daruit o data pe saptamana 60 portii de mancare gatita, beneficiarilor nostrii.

Alte actiuni                                                      

-De sarbatoarea „Duminica Mironosițelor”, în Sala ‚,Iosif Marturisitorul” din incinta Catedralei Episcopale „Sfanta Treime”, membrele asociației au participat la o adunare generala, urmata de o agapa frateasca. Invitati, au fost Eclesiarhul  Catedralei Arhim.Dr. Casian Filip, Pr Viorel Bud- coordonatorul asociatiei. Au fost prezentate activitatile desfasurate in anul 2018, au avut loc discutii si s-au facut propuneri pentru activitati noi                

-In data de 30.08.2019 la invitatia parintelui Claudiu Tuns si a domnului director de la Centrul pentru Îngrijirea Persoanelor în Varsta „Bunul Samaritean”Coroieni, am participat la aniversarea a unui an de activitate. Am dus pachete cu dulciuri si fructe pentru varstnicii de aici si 2 cutii cu garnituri de pat.

– In data de 01.10.2018, de Ziua Internationala a Varstnicului, am daruit o masina de spalat vase si pachete cu dulciuri si fructe beneficiarilor Centrului pentru Îngrijirea Persoanelor în Varsta „Bunul Samaritean”Coroieni.

– In postul Pastelui doamna profesor Marina Corina ne-a destainuit si invatat mestesugul incondeierii oualor.

-Deasemenea am fost intermediari intre persoane fizice, firme si tineri din Asociatia Tinerilor Ortodocsi care au dorit sa doneze : alimente, imbracaminte, plata unor servicii, mobilier, uz casnic, etc.,  si beneficiari ai asociatiei

PE  PLAN  RELIGIOS:

-Anul 2019 fiind anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) împreuna cu  enoriașii din parohia Boiereni, preot Herța Ilarion Călin în data de 13 octombrie 2019 am organizat un eveniment omagialcu urmatorul program:

 am participat la Sfânta Liturghie și la parastasul ridicat pentru toți preoții, dascălii, care de-a lungul vremii

-am perticipat la o agapă frățească.

-prezentarea foto și video

-amenajarea a pe trei colțuri, în școala zidită de primul învățător al satului , vrednicul de pomenire, IOAN POP : 1. a satului, portului și obiceiuri vechi și noi; 2. a preoților, care au slujit în această parohie, începând cu anii 1760 și acelor 4 biserici, 3. colțul dascălilor..am avut onoarea să o avem în mijlocul nostru pe doamna învățătoare, acum în vârstă de 82 ani care ne-a recitat o poezie. copii de la grădinița din sat ne-au prezentat un mic program artistic, pentru care au fost recompensați cu jucării și dulciuri.

IN  PLAN SOCIAL:

– Am semnat un Acord de Parteneriat cu Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului, Centrul de Ingrijire a Persoanelor in Varsta ,, Bunul Samarinean”, Coroieni

– Am semnat un protocol de colaborare cu Parohia Boiereni

– Am reinnoit parteneriatul cu Centru Scolar de Educatie Incluziva

– Am reînnoit protocolul de colaborare cu Tribunalul Maramureș secția Probațiuni

-Am participat la Simpozionul cu tema „ Revitalizarea valorilor traditionale crestine romanesti în societatea contemporana”. care a avut loc la Sibiu

Episcopia Ortodoxă  a Maramureşului  şi Sătmarului , a avut un aport însemnat la realizarea tuturor  activităţilor asociaţiei, prin binecuvântările  primite de la Ierarhii nostri şi participarea Sfintiilor Lor  la unele dintre activităţile noastre , prin ajutorul financiar oferit la actiunile desfasurate de Craciun si Sfintele Pasti.

https://www.facebook.com/afommf/