Cadouri pentru 370 de familii şi peste 250 de copii


UMANITAR – Cadouri pentru 370 de familii şi peste 250 de copii oferite de Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei”

De către ActualMM.ro –

UMANITAR Miercuri, 14 decembrie, a avut loc activitatea anuală a Asociaţiei Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care fiinţează pe lângă Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, de înmânare a pachetelor pentru familiile nevoiaşe şi copii.

UMANITAR Manifestarea, ajunsă la cea de-a XI-a ediţie, a început cu o slujbă de binecuvântare a credincioşilor şi a pachetelor din care vor gusta de sărbătoarea Naşterii Domnului.
Cele peste 100 de femei din asociaţie au reuşit, prin generozitatea unor binefăcători generoşi, să facă peste 1.300 de pachete pentru adulţi, cu alimente trebuincioase unei sărbători împărăteşti cum este Naşterea Domnului, precum şi mai bine de 250 de pachete cu dulciuri pentru copiii acestor persoane asistate.

Pachetele au ajuns în mijlocul a peste 370 de familii nevoiaşe, selectate pe bază de anchete sociale, după cum a precizat Varvara Pop, preşedinta asociaţiei, şi preotul Viorel Bud, slujitor al Catedralei Episcopale şi preot coordonator al Asociaţiei.
Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a fost însoţit la această activitate de pr. dr. Cristian Ştefan, consilier cultural, pr. dr. Bogdan Gavra, consilier pentru sectorul social-filantropic, pr. Florin Vele, inspector al sectorului social-filantropic.

Alături de aceste persoane, Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” acordă ajutor lunar la peste 100 de persoane, cărora le oferă alimentele necesare, ce sunt duse acasă de voluntarii asociaţiei.
De asemenea, zilnic 20 de copii din familii cu mari probleme sociale sunt primiţi în centrul de zi al asociaţiei, unde voluntarii îi supraveghează la efectuarea temelor şi îi antrenează în activităţi educative şi formative pe măsura vârstei lor.

Aceşti copii au pregătit pentru evenimentul de joi un frumos concert de colinde, cărora li sa adăugat solo şi Paula, o elevă voluntară a asociaţiei, care a interpretat două colinde superbe.
Informaţii furnizate de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului